A nap a legolcsóbb energia - napkollektor, napkollektorok, napenergia hasznosítás - Zöldház Solar Kft.
ZöldHáz Solar Kft
Zöldház Solar Kft.
info@zoldhazsolar.hu

hu   en   de

Napenergia hasznosítás

Napkollektorok gyártása és forgalmazása  

 főoldalunk  elérhetőségünk  

 

bemutatkozás

A napenergia

termékeink napkollektorok tárolók légfűtés vezérlések, vezérlők kiegészítők, kiegészítések

komplett rendszereink használati melegvíz fűtés rásegítés medencefűtés

árlista

referenciáink

partnereink

 

 

 

 Kiemelt partnereink:

Naprakész-Technologiák
Épület- és díszműlakatos

 

 

 

 

Google PageRank

 

referenciáink

 

Kombinált rendszerek

A fűtésrásegítéses berendezések nagyobb kollektorfelületet igényelnek mint egy használati melegvizes rendszer. A tapasztalatok azt mutatják hogy 1 m²-es kollektorral hatékonyan 5-7m² lakás-alapterületre tud hatékonyan rásegíteni! A nagyobb kollektorfelülettet le kell tudni terhelni nyáron is pl. medencefűtés rendszer kiépítésével így, pl. elkerülhető a hőcserlőfolyadék felforrása. Ha nem áll medence rendelkezésre akkor Drain-back (visszafolyásos) berendezést kell kialakítani. Ezeknél a berendezéseknél amikor a fűtött körök elérik a kívánt hőfokot, a vezérlés leállítja a szivattyút és a höközvetitö folyadék visszaürül a kollektorokból egy erre szolgáló tartályba. Drain-Back berendezéshez olyan kollektortípus szükséges, amiből a folyadék akadálytalanul vissza tud ürülni, kínálatunkban az SA típusú (álló) kollektoraink alkalmasak erre.

A kombinált rendszerek a használati melegvíz előállítása mellett képesek fűtés-rásegítésre és medencefűtésre is. Utóbbi a legjobb megtérülési idővel bír.

Éves átlagban a fűtésre használlt energia 30-40%-ban váltható ki napenergiával.
Bár fontos tényező, hogy milyen fűtőtestek állnak rendelkezésünkre. A falfűtés, mennyezetfűtés ill. padlófűtés alkalmazásával használható ki a legjobban a napkollektorok által szolgáltatott energia, mivel ezek a rendszerek kisebb előremenő hőmérséklettel dolgoznak. Ezeknél a rendszereknél maga a padló ill. a fal tárolják a nap közben felvett energiát, de a nagyobb rendszereknél illetve a radiátoros megoldásoknál puffertároló alkalmazása szükséges. Ez gondoskodik arról, hogy a kollektorok által nap közben felvett energiát fokozatosan és folyamatosan éjszaka sugározhassuk otthonunkba.Rövid működése:

Amikor a víz a tároló alján elér egy bizonyos hőmérsékletet, a vezérlés átkapcsol egy háromágú szelepet (1), így a napkollektorok által szolgáltatott hőenergiát egy hőcserélőn vagy egy puffertárolón keresztül (2) a központi fűtés rendszerébe engedjük.

A tapasztalatok szerint 1m² napkollektorral 4-5 m² épület fűtésére lehet hatékonyan rásegíteni. Az ilyen arányban megvílósított berendezések a március-áprilisi és a szeptember-októberi időszakokban közel 100%-ban fedezni tudják a fűtés hőszükségletét.


Uniterm berendezés

Az Uniterm berendezés tartalmazza a használati melegvíz készítésére és fűtés-rásegítésre alkalmas rendszereket.

Létezik 275 literes és 525 listeres változatban. A két hőcserélős egység beépített szivattyúval, 2000 W-os fűtőpatronnal és vezérlőelektronikával rendelkezik. A berendezést szerelésre kész egységszekrényben szállítjuk.

Esztétikus kivitelének köszönhetően akár lakóhelyiségban, fürdőszobában, közlekedőhelyiségben is felállítható.Egyéb napenergia-hasznosító melegvíz készítő berendezések, pl.:

-napi 300 liter melegvíz igény fölött.
-kombinált berendezések (pl. használati melegvíz és fűtés kiegészítés)
-medencefűtés
-egyedi megoldások

Konkrét berendezések tervezését és kivitelezését szerződött partnereink végzik.

Egyedi rendszerek tervezésére és kivitelezésére kérjen árajánlatot!

ÜZLETÜNK: Budapest, 1162 Csömöri út 255. TEL: +36 1/405 - 0962, FAX: +36 1/405 - 4257, MOBIL: +36 20/981 - 2643.

www.napenergia-hasznositas.hu

© 2006 Minden jog fenntartva !
A nap a legolcsóbb energia - Zöldház Solar Kft. - 2002 : napkollektor gyártás és forgalmazás.